TET Szwecja + Nordkapp 22.07- 6.08.2023

Cześć

Takie info, gdyby ktoś miał ochotę dołączyć:

Planuje przejazd szwedzkiego TET’a (start Trelleborg) + dojazd (również TETem) na Nordkapp ok. 3700km
Powrót drogami (z wyłączeniem autostrad) ok. 2300km

Termin: 22.07 - 6.08.2023 (16 dni) (ps. nie mam szans na zmianę terminu)

Przeprawa promowa: Świnoujście - Trelleborg (22.07.2023 godz. 01:00-07:30, Prom Tinker Bell koszt. ok 280zł w jedną stronę. Powrót analogicznie.

Założenia/preferencje:

• Zakładam przejazdy dzienne TET ok 350 km (11 dni jazdy + 1 lub 2 dni odpoczynku). Powrót 3 dni drogami (po 800km dziennie)
  • Noclegi na dziko, co 2-3 dni lub przy fatalnej pogodzie kwatera/hotel.
  • Jedzenie budżetowo (sklepy, liofilizaty itp)

Ważne: Preferuje jazdę turystyczną-płynną, nie zatrzymuje się przy każdym jeziorku, reniferze, dziupli sowy czy zdechłej żabie. Nie kręcę filmów, nie bawię się dronem pół dnia na trasie, lubię jechać (choć nie koniecznie zapierdalać). W trasie jestem samowystarczalny i podobnie podchodzę do współtowarzyszy. Super jest jechać razem, to wiadomo jest bezpieczniejsze itp, ale nic na siłę :wink:

O mnie: kilka lat doświadczenia na moto (bez szału); Tenere 700.

Jakby co, priv.

Pozdro, Maciek Rio

Spoko sprawa.
Ja ruszam 05.08 na Nordkapp ale wschodnią częścią Norwegii żeby ją całą spenetrować. Z chęcią wróciłbym szwedzkim TET’em ale trochę szkoda mi GS’a. Z kolei jechanie 990, która bez problemu poradzi sobie w TET nie będzie tak ergonomiczne jak jazda GS’em :stuck_out_tongue:

Cóż, na szwedzki TET będę musiał jechać jeszcze raz :smiley:

Co do preferencji to mam bardzo zbliżone ale przy żabie to bym się chciał zatrzymać :smiley:

Powodzenia!