celem serwisu jest połączenie na jednej mapie następujących warstw:
drogi powiatowe i gminne nie asfaltowe czyli off
drogi inne nie asfaltowe czyli off
Lasy Państwowe (których właścicielem jest skarb państwa)
Parki Narodowe
Rezerwaty
Parki krajobrazowe
nałożenie tych warstw pozwala na zorientowanie się jak wygląda stan legalności dróg
podstawy użytkowania są zawarte na filmie: maps rats - YouTube
dodatkowo jeśli ktoś chce to może przekonwertować swój track na kml i wgrać do mapy
wówczas zobaczy jak jego ścieżka wygląda po nałożeniu na mapę (dzięki @KurtVail )
plik gpx można przekonwertować na kml używając np tego serwisu:
plik wczytujemy (ustawiamy plik lokalny i wczytujemy kml)
następnie klikamy dodaj warstwę
dodana warstwa wygląda tak:
Czy dałoby się włącza/wyłącz mapy satelitarne przenieść na górze warstw, już bez podwarstwy? Poprostu nazwa mapy satelitarne i sam “check box” do ich włączania.
Usprawniłoby to szybkie ich włączenie do szybkiego podglądu i ponowne szybkie wyłączenie.
Idealnie gdyby można to było robić jakimś skrótem klawiszowym lub np. duży przycisk na górnym panelu gdzie są narzędzia lub przycisk w rozwijanym menu a nie dopiero na warstwach.
@areen cześć. Mam podobny klopot z linkiem. Trochę zagoniony byłem, ale jeszcze mi 90 dni nie “stuknęlo”. Chciałbym coś ruszyć, ale link nie chodzi. Tak ma być, czy coś nie pykło. Z góry dziękuję za pomoc/odpowiedź.
Hej, u mnie to samo, z tym, ze ja jestem totalnym swiezakiem (od dzisiaj na forum). Login i haslo z forum na stronie “maps” rowniez nie dzialaja, wiec domyslam sie, ze to kwestia uprawnien.