Xcountry ma teraz taką cenę, że zrównała się ona z ceną Kriegi (mocowanie plus sakwy 2x OS-18). Więc warto dobrze prześledzić rynek, bo okazje to się już chyba skończyły.
Sylwester - wiesz warto porównać dokładnie ceny i wytrzymałość Kriegi i Xcountry, oraz pojemność - skoro o tym piszesz
Zestaw Kriegi 2x18 plus baza - to 522pln (jedna sakwa) plus baza - 444pln
Czyli za 1488 pln otrzymujesz 36litrów u Kriegi - w Xcountry za te cenę masz 54 litry - 3x18,
Dodatkowo w Xcountry przy zniszczeniu sakwy, nową otrzymujesz za 150 pln, a naprawa przetartej dziurki to 50 pln. A Kriegę kto Ci naprawi - sprzedawca w sklepie?
PS. Moim zdaniem trudno będzie znaleźć system bez stelażu, który pozwala na wygodną jazdę z pasażerem, zwykle tu gdzie są nogi pasażera wiszą już sakwy, a jak to przesuniesz w tył to sakwy pójdą w koło.
Temat już możenie nie najmłodszy, ale jest jeszcze Mosko Moto Rackless. Dwa warianty 40 i 80. Ja mam 40 i trochę mnie poniosło chyba z minimalizmem. W zależności jakie duże masz moto, ale na upartego z plecaczkiem pojedziesz. Jakość wykonania bardzo dobra, ale tanio nie jest.