pamiętacie jak pokazywałem na ostatnim spotkaniu te diagramy co po czym sie dzieje
było też ze warto je jakoś poprawić aby były max czytelne, poniżej macie propozycje
podstawowe pytanie czy jak by tak było to czy bylibyście w stanie się ogarnąć co po czym się dzieje.
drugie pytanie (jeśli na 1 jest że tak) to o lokalizację opisów:
podpisy w aktywnościach (w kolorowych kwadracikach)
podpisy nad lanemi (nad kwadratami obrazującymi kto ma wykonać daną aktywność)
Piotr moja uwaga.Przy zwiadowcy “znalezienie objazdu”, żeby nie było sytuacji że 50% trasy jest do poprawy. Sam przy duzej ilości problemów odsyłam trasę do poprawienia przez osobę tworzącą traka.
ok, kwestia tego co powinno być na diagramach będziemy rozszerzać
patrząc co nam życie przynosi aby było spójnie
pewnie na koniec wakacji 2023 będziemy mieli w miarę spójne i szczelne procesy
teraz chodzi o to zeby wybrać taki układ diagramów który będzie dla Was czytelny
a. Poinformowanie swojego redaktora - ( mamy tu na myśli oznacznie w poście / zmianę statusu?)
b. Kartograf : jak jest różnica między stwierdzeniami : Procedowanie trasy podstawowej i pod autostrady vs Legalizacja trasy podstawowej?
Czym jest błąd?
BP Korekta zatwierdzonej autostrady
a. Czy ten objazd nie powinien być najpierw znaleziony na papierze przez kartografa?
dużo tych ról w legendzie, może poza kolorami warto jakiś symbol literkę dodać
mi się wydaję że “aktywności” pod tytułem “znalezienie” są zbędne.
(zapotrzebowanie na autostradę⇨ wprowadzenie na forum takiej potrzeby wraz z wymaganymi parametrami ⇨wytyczenie przez kartografa(chętnego kartografa) ⇨ komunikacja z redaktorami regionalnymi ⇨ objazd/zwiad ; dalej tak samo jak jest na obrazku.)
tak myślę czy po modyfikacji trasy nie warto było by aby druga osoba tak na wszelki wypadek sprawdziła czy naniesione zmiany nie wpływają na legalność.